Τι είναι το squirting: γυναικεία εξπερμάτιση ή απλά ούρηση;

Το squirting, πιο επίσημα γνωστό ως γυναικεία εκσπερμάτωση, είναι μία από τις λιγότερο ερευνημένες και πιο αμφιλεγόμενες πτυχές της γυναικείας ευχαρίστησης.
Η εκσπερμάτιση είναι μια ισχυρή σωματική εμπειρία που από καιρό έχει συνδεθεί με τα πέη και την ανδρική σεξουαλικότητα. Αλλά η εκσπερμάτιση από το αιδοίο ή τον κόλπο μπορεί επίσης να συμβεί -πριν, κατά τη διάρκεια, μετά ή χωρίς οργασμό. Τώρα που υπάρχει μεγαλύτερη κατανόηση στο ότι οι γυναίκες και τα άτομα που έχουν εκ γενετής χαρακτηριστεί γυναίκες έχουν σεξουαλικότητα -ότι δεν είμαστε παθητικά σεξουαλικά αντικείμενα- υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια και ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σεξουαλική μας βιολογία, τις επιθυμίες και τις ορέξεις μας. Το squirting είναι μόνο ένα μέρος αυτού.
Τι είναι το squirting;
Ένα άτομο με αιδοίο βγάζει υγρό από την ουρήθρα (από εκεί που βγαίνουν τα ούρα) ως απάντηση στη σεξουαλική διέγερση ή τον οργασμό. Το υγρό μοιάζει με νερό και είναι άχρωμο και άοσμο. Το squirting διαφέρει από την κολπική λίπανση ή έκκριση (να είστε “υγρές”), η οποία παράγεται από τους αδένες Bartholin και εκκρίνεται από τα κολπικά σας τοιχώματα.

Ένα μάθημα ιστορίας για το squirting

Το Καμασούτρα (που γράφτηκε το 200-400 μ.Χ.) μιλάει για “γυναικείο σπέρμα” που “πέφτει συνεχώς”, ενώ ένα ταοϊκό κείμενο του 4ου αιώνα, “Secret Instructions Concerning the Jade Chamber,” κάνει διάκριση μεταξύ “γλιστερού κόλπου” και “τα γεννητικά όργανα μεταδίδουν υγρό”.

Μπορούμε όλες να κάνουμε squirting;
Η Διεθνής Εταιρεία Σεξουαλικής Ιατρικής αναφέρει ότι το 10% έως 50% των γυναικών εκσπερματώνουν, αλλά ότι “οι περισσότερες δεν το γνωρίζουν, επειδή το υγρό συχνά ρέει προς τα πίσω στην ουροδόχο κύστη αντί να βγει έξω από το σώμα”.
Η ποσότητα του υγρού που εκτοξεύεται διαφέρει πολύ από άτομο σε άτομο. Επειδή διαφέρει τόσο πολύ σε κάθε άτομο, είναι δύσκολο να δοθούν πειστικά στοιχεία.

Το squirting είναι απλά κατούρημα; Η επιστήμη πίσω από αυτό
Επειδή τα επιστημονικά δεδομένα είναι ελλιπή, δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για τη σύνθεση του ίδιου του.
Ακόμα δεν είναι σαφές αν το squirting εξυπηρετεί κάποια βιολογική λειτουργία πέρα από την ευχαρίστηση, αλλά κάποιες έρευνες δείχνουν ότι μπορεί να είναι ο τρόπος του σώματος να προλαμβάνει τις λοιμώξεις.
Ορισμένοι επιστήμονες θεωρούν ότι το υγρό εκσπερμάτισης ξεπλένει τυχόν κακά βακτήρια που έφτασαν στην ουρήθρα κατά τη διάρκεια της επαφής, αποτρέποντας τις ουρολοιμώξεις.

Τελικά χρειάζεται περισσότερη έρευνα για το squirting και τη γυναικεία εκσπερμάτιση, που να περιλαμβάνει άτομα με κόλπο να αισθάνονται άνετα στο σώμα τους. Είτε κάνουν squirt είτε όχι.