9 τρόποι για να μην ξεχάσουμε το σεξ μετά τη γέννηση ενός παιδιού

Η γέννηση ενός μωρού, εκτός από μεγάλη χαρά, αποτελεί και την έναρξη μιας νέας οικογενειακής πραγματικότητας. Το άγχος και οι νέες ευθύνες μπορεί να «αφήσουν πίσω» την προσωπική και τη σεξουαλική σας ζωή. Εκτός αν το φροντίσετε!

1. Συνειδητοποιήστε τη νέα κατάσταση
Αν συνειδητοποιήσετε τι σας συμβαίνει, θα το αντιμετωπίσετε!Συζητήστε το και εκφράστε όλους τους φόβους! Μια γλυκιά κουβέντα, ένας καφές που θα μοιραστείτε το πρωί, ακόμη κι ένα βλέμμα αγάπης μπορεί να σας επανασυνδέσουν αποτελεσματικά.
2. Θέστε νέους στόχους
Μπορεί το μωρό να είναι ό,τι πιο σημαντικό έχετε αυτή τη στιγμή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορούσατε να συμπεριλάβετε κι άλλα πράγματα στο πρόγραμμά σας.
3. Διεκδικήστε χρόνο
«Δεν έχω χρόνο για σεξ»: Πρόκειται για την πιο συνηθισμένη δικαιολογία-άλλοθι της νέας μαμάς. Πάντα βρίσκεις χρόνο, όταν θέλεις. Βέβαια, είναι αρκετά πιθανό, ακόμα κι αν βρείτε το χρόνο, το μωρό να ξυπνήσει στην πιο ακατάλληλη στιγμή. Διατηρήστε το χιούμορ σας και… υπομονή.
4. Συνειδητοποιήστε ότι δεν φταίει πάντα «ο άλλος»
Πολλές φορές, η αρνητική στάση των γυναικών για σεξουαλική επαφή μετά την απόκτηση παιδιού είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο. Αρκετές γυναίκες μετά τον τοκετό παρουσιάζουν μια καταθλιπτικόμορφη συμπεριφορά, η οποία διαρκεί περίπου δύο εβδομάδες και συνήθως υποχωρεί σταδιακά μέχρι το τέλος της λοχείας.
5. «Πολεμήστε» το φόβο
Κάποιες φορές, η νέα μητέρα μπορεί να αισθάνεται ότι δεν είναι πλέον ελκυστική, λόγω των αλλαγών που έχουν προκύψει στο σώμα της μετά την εγκυμοσύνη. Καταπολεμήστε τις φοβίες σας και σκεφτείτε πως όλα αυτά είναι απλώς… παροδικά.
6. Μην υποκαθιστάτε το σύντροφο με το παιδί
Μετά τη γέννα, έρχεται η περίοδος της λοχείας. Δώστε χρόνο στη σχέση σας και στον εαυτό σας. Χρειάζεται χρόνος αρκετός προσαρμογής!
7. Αποδεχτείτε το νέο σας ρόλο
Η ζωή ενός ζευγαριού αλλάζει ουσιαστικά όταν κάνει την είσοδό του το νέο μέλος. Οι δύο σύντροφοι -εκτός από εραστές- τώρα γίνονται και γονείς. Αυτή η προετοιμασία μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά στην ψυχολογία της και να αποφεύγει το σεξ. Θυμηθείτε πως αυτός ο νέος σας ρόλος θα κρατήσει για πάντα και όσο πιο νωρίς τον αποδεχτείτε τόσο πιο πολύ θα τον απολαύσετε.
8. Καθησυχάστε το σύντροφό σας
Μπορεί να διαπιστώσετε (ή ο σύντροφός σας να αισθανθεί) ότι η ένταση του δεσμού που αναπτύσσετε με το μωρό σάς κάνει λιγότερο συναισθηματικά διαθέσιμες. Από την άλλη, όμως, το μωρό μπορεί να φέρει τέτοια χαρά στη ζωή σας που να ενισχύσει τη σεξουαλική οικειότητα.
9. Xαλαρώστε
Αρχίστε το σεξ αργά και χαλαρά και προσπαθήστε να απολαύσετε ο ένας το σώμα του άλλου, χωρίς συγκεκριμένες προσδοκίες για το πού θα οδηγήσει αυτό. Προσπαθήστε να βρείτε κάποια στιγμή που δεν θα αισθάνεστε πίεση. Η πρώτη φορά θα είναι ίσως δύσκολη, αλλά αξίζει τον κόπο να την αποτολμήσετε, γιατί έτσι θα αποκατασταθεί γρηγορότερα η ερωτική σας ζωή.