Είναι καλή ιδέα να κάνεις σεξ έχοντας γρίπη

Το σεξ είναι μία δραστηριότητα που σε κάνει να ξεχνιέσαι. Ίσως και από το ότι ψήνεσαι στον πυρετό. Βέβαια σχετικό αυτό, εσύ μπορεί να μην θέλεις να σ’ ακουμπάει άνθρωπος. Αν συμβαίνει το αντίθετο, δηλαδή νιώθεις «καυτή λάβα» κυριολεκτικά και μεταφορικά, μάθε πως ο ιός του κρυολόγηματος με το σπέρμα (αν είναι αυτός κρυωμένος και κάνετε ελεύθερο σεξ) δεν μεταδίδεται. Αλλά από το σάλιο, μία ανταλλαγή μικροβίων συμβαίνει. Από την άλλη, η εποχική γρίπη κολλάει από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω του βήχα και του φταρνίσματος, δηλαδή των σταγονιδιών που εκτοξεύεις στον αέρα όταν κάνεις κάτι από τα δύο, αλλά και από την κοινή χρήση μολυσμένων αντικειμένων (στα οποία πάνε και «κάθονται» τα σταγονίδια, όπως τα πληκτρολόγια, οι διακόπτες, τα τραπέζια, τα χερούλια και άλλα τέτοια που πιάνουμε όλοι και δεν καθαρίζουμε μία φορά τον χρόνο). Αν μένετε μαζί, είναι πολύ δύσκολο να μην ακουμπάτε τα ίδια πράγματα, είναι αδύνατον οριακά.

Μην ξεχνάς ποτέ βέβαια ότι το σεξ ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και σύμφωνα με έρευνες όσοι το κάνουν τακτικά έχουν αυξημένα επίπεδα αιμοσφαιρίνης Α, η οποία θωρακίζει από πολλές λοιμώξεις. Επίσης είναι γνωστό ότι μειώνει τον πόνο, δηλαδή δρα αναλγητικά. Και ναι μεν κουράζει- αλλά χαλαρώνει κιόλας. Μπορεί βέβαια ο άρρωστος να μην αναλάβει να κάνει «όλη τη δουλειά», να είναι δηλαδή αποδέκτης μόνο!

Η αποχή από το σεξ τις ημέρες που ένας από τους δύο ταλαιπωρείται με γρίπη δεν εγγυάται ότι δεν θα κολλήσεις. Ίσως να μην θες να κάνεις σεξ, γιατί δεν έχεις όρεξη, αλλά το ότι μπορείς, είναι σίγουρο. Μάλλον θα βοηθήσει κιόλας!

Κι αν σας έρθει, μπορείτε να παίξετε και τον γιατρό. Η τον νοσοκόμο. Περαστικά!