Το BDSM δεν είναι σεξ, ή δεν είναι μόνο αυτό

Το bdsm είναι ένα παιχνίδι, ένα mind game που στην βάση του έχει την ελεύθερη επιλογή και τη συναίνεση. Έπειτα αποτελεί παιχνίδι με δυναμικές ισχύος (power dynamics) που συνιστούν τις λεγόμενες ασύμμετρες σχέσεις. Τις σχέσεις που κινούνται ανάμεσα σε Dom-Domme & Sub ή και Switch. Δέσιμο-περιορισμός, Κυριαρχία, Υποταγή, Σαδισμός, Μαζοχισμός, είναι η ελληνική απόδοση του ακρωνύμιου bdsm. Και όσο και σκληρές να ακούγονται, σκληρή είναι μόνο η πρακτική προέκτασή τους, η βάση τους είναι η ελεύθερη επιλογή με σκοπό την διασκέδαση, την ηδονή και την ευχαρίστηση με βασικό στοιχείο την τήρηση κανόνων ασφαλείας. Και να θυμάστε όταν κάτι αρχίζει και γίνεται δυσάρεστο και δεν υπάρχει σεβασμός δεν είναι bdsm, είναι κακοποίηση, είναι βία.

Κανόνες
Νούμερο ένα συναίνεση

Εκπαίδευση
Σχετικά με το πώς θα κρατήσεις το μαστίγιο και πόσο θα χτυπήσεις με αυτό μέχρι του πώς να δένεις τον άλλον ώστε να πονέσει αρκετά, αλλά να μην κινδυνεύσει η σωματική του ακεραιότητα

Η safe word (λέξη ασφαλείας) και η σημασία της
Είναι η λέξη ασφαλείας που όταν χρησιμοποιηθεί όλα σταματάνε.

Δεν είναι απαραίτητο το σεξ
Αφορά κυρίως ένα παιχνίδι μυαλού και δεν καταλήγει πάντα στην πραξη!

Διαπραγμάτευση – negotiation
Το στάδιο της διαπραγμάτευσης μπορεί να διαρκέσει μία ώρα και το παιχνίδι καθαυτό μόνο πέντε λεπτά.

Btm space, after care και άλλες έννοιες που θα πρέπει ο κάθε btm να γνωρίζει για να νιώθει ασφαλής

Εμπιστοσύνη
Πάνω από όλα πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ των συνεργατών.

Τι μπορεί να συμβεί αν δεν υπάρξει «after care»;
Το φαινόμενο λέγεται «drop» και στο πλαίσιο αυτού, ο sub μπορεί να βιώσει πολλά αρνητικά αυναισθήματα: Κατάθλιψη, οργή, απελπισία και να κλαίει από δυστυχία, όχι με δάκρυα απόλαυσης, που μπορεί να του προσφέρει η σκηνή.

Posted in: